Vi är journalister

AHA Produktion är en filmkommunikationsbyrå. Vi hjälper våra uppdragsgivare att skapa förtroende och stolthet med journalistiska metoder och verkliga historier.

För tio år sedan grundades AHA Produktion av tre journalister. Det präglar vår syn på filmkommunikation och  innebär bland annat att vi gillar film som känns trovärdig och äkta.

Journalistiken återspeglar sig också i vårt arbetssätt, till exempel i förmågan att sätta sig in i krångliga underlag och reda ut komplexa frågor för en bred målgrupp.

Nedan Karin Tegnér som alltid är påläst 🙂

Fokus på samhällsfrågor

I dag arbetar vi med  uppdragsgivare med vitt skilda verksamheter inom privat sektor, medlemsorganisationer och offentlig sektor. Vi producerar informationsfilm, reportage, explainer videos, employer brandingfilm, varumärkesbyggande filmer eller interna produktioner som ska lyfta fram ett projekt, ett nytt arbetssätt eller inspirerande medarbetare – bara för att nämna några exempel.

Med åren har vi byggt upp en erfarenhet av de särskilda förutsättningar som råder i samarbetet med exempelvis myndigheter och kommuner. Det betyder till exempel att vi vet vad det innebär att utgå från ett normkritiskt, jämställt och inkluderande förhållningssätt.

Bilden nedan från vänster till höger: Peter Osslund, Anna Widmark och Karin Tegnér.

Samhällsfrågor är något våra journalisthjärtan bankar extra mycket för. De kan handla om allt från svenska skolsystemet till ekosystemtjänster, psykisk ohälsa, hållbarhetssatsningar och arbetsmarknadspolitik.

Film på olika språk

Vi har också stor erfarenhet av film på olika språk, till exempel film som riktar sig mot nyanlända, och känner till de utmaningar som följer med översättningar, språkgranskning och inläsning på olika språk.

Vi kan också hjälpa dig med redaktionella texter i samband med filmproduktionen.

Små, dedikerade team

När du arbetar med oss är kommunikationen enkel och personlig. Vi arbetar i små, dedikerade team och för att processen ska kännas smidig och enkel – det ska vara roligt att arbeta med film!

Ofta är vi bara två medarbetare i filmteamet. På bilden Hanna Nilsson och Jonathan Bergqvist på språng.

Vi har kollektivavtal

Vi är också måna om oss själva. Alla som jobbar på AHA Produktion ska må bra och trivas – och självklart har vi kollektivavtal. På bilden Jens Cronheim och Viktor Tornfors.

Välkommen att höra av dig till oss på AHA Produktion!

Eller läs mer om vår process

 

Jonathan Bergqvist

Filmare & Redigerare
0703 295 988
jonathan.bergqvist@ahaproduktion.se

Anna Widmark

Exekutiv producent
0706 974 647
anna.widmark@ahaproduktion.se

Viktor Tornfors

Motion designer
viktor.tornfors@ahaproduktion.se

Hanna Blanksvärd

Exekutiv producent
0707 536 925
hanna.blanksvard@ahaproduktion.se

Hanna Nilsson

VD & Exekutiv producent
0708 971 616
hanna.nilsson@ahaproduktion.se

Peter Osslund

Filmare & Redigerare
08 457 45 30
peter.osslund@ahaproduktion.se

August Håkansson

Motion designer
08 457 45 30
august.hakansson@ahaproduktion.se