Reportagefilm

En reportagefilm fungerar mycket bra när du vill kommunicera på ett redaktionellt och trovärdigt sätt. Det är ett format som många känner igen från tv-nyheterna och som upplevs pålitligt och sant. Ett bra filmreportage är producerat i en autentisk miljö och med äkta människor, med ett inspirerande och personligt anslag.

Vi på AHA Produktion är journalister och filmproducenter med lång erfarenhet av redaktionellt berättande.

Vad är ett filmreportage?

Ett reportage går ibland under benämningen intervjufilm. Detta för att de flesta reportage innehåller filmade intervjuer med relevanta personer som belyser ett ämne ur olika perspektiv. Ett reportage innehåller också ofta en voiceover och som knyter ihop filmen olika delar och adderar relevant innehåll. I filmen rör vi oss med fördel i olika verkliga miljöer. En film kan alltså inte vara en reportagefilm om den produceras i en studio.

Små, flexibla filmteam

Hos oss på AHA Produktion jobbar vi i små och flexibla reportageteam. Vi hjälper dig från manus och frågeställningar till filminspelning och efterproduktion. Under inspelning kan vi också jobba självständigt, ställa följdfrågor och identifiera situationer och händelser som är intressanta att dokumentera.

Är filmreportaget rätt format för din kommunikationsinsats? Hör av dig till oss på AHA Produktion så bollar vi olika förslag tillsammans. Vårt team sitter i Stockholm men filmar över hela Sverige.

Kontakta oss

Projekt inom Reportagefilm

Vad säger våra kunder om oss?

Jag gillar att jobba med AHA. De är snabba, roliga att jobba med och resultatet blir alltid suberbra. Jag kan varmt rekommendera AHA!

Sara Öhman Kommunal

Profesjonelle, pålitelige, kreative og hyggelige! Vi i If samarbeider med AHA på en rekke større og mindre produksjoner, og det blir alltid svært gode resultater. Vi blir stadig imponerte! Kan anbefale den dyktige gjengen i AHA på det varmeste!

Gunhild Gjølstad If

Arbetat löpande med AHA i snart ett år med flera olika projekt. Jag imponeras ständigt av deras proffsiga sätt att ta idé till färdig film, slutresultatet blir alltid bättre än vad jag vågat hoppas på. Och trevliga är de också! Varmaste rekommendationer :)

Malin Johansson Vision

Mycket nöjd med de filmer ni producerat till oss! Ni är proffsiga, lyhörda och ni levererar alltid en hög kvalitet! Det har dessutom varit roligt att samarbeta med er!

Elice Madelene Bergsten Naturvårdsverket

Jag har samarbetat med AHA Produktion i flera filmprojekt - ett rent nöje! Mycket professionella medarbetare, otrolig flexibilitet och tillmötesgående, kloka rekommendationer, fantastisk kommunikation och tillgänglighet, och sist men inte minst - fantastiska slutprodukter. Jag rekommenderar AHA till alla som villa ha god kvalitet, kreativitet och professionalism!

Asya Ryazantseva Universitets- och högskolerådet, UHR

Andra tjänster

Vanliga Frågor