play

Reportagefilm Läkarförbundet

Vad är en trygg vård?

En vård i kris.

Läkarförbundet har tröttnat och har lanserat kampanjsajten tryggvard.se.

I en serie filmer får vi träffa läkare, men vi gör också animerade filmer som visar problematiken på ett pedagogiskt sätt.

I en serie filmer ger vi röst åt läkare som berättar om sin hektiska vardagssituation.

– Den höga arbetsbelastningen gör att vi inte räcker till, säger Anna Holst, specialist i allmänmedicin och vårdcentralchef på Backa vårdcentral (se filmen i toppen av sidan.

Sedan många år hjälper vi Sveriges läkarförbund att kommunicera med film. Det senaste året har vi producerat ett mängd filmer till sajten Tryggvard.se, som finns till för att synliggöra Sveriges läkare och öka förståelsen för förbundets medlemmarnas arbetsinsats och arbetsvillkor.

Nedan film producerade vi som uppföljare till filmen om Anna Holst. Här träffar vi allmänläkaren Gunilla Liljedahl.

Animerade filmer

Samarbetet har också inneburit att vi jobbat fram animerade filmer. Läkarförbundet vill förklara varför läkare behöver kunna arbeta i jour och beredskap, något som har debatterats flitigt i medierna. I dessa projekt fick vi manusunderlag som vi vässade och filade på för att få fram budskapets kärna.

En skriande vårdplatsbrist

Den andra filmen handlar om vårdplatsbristen som blivit ett normaltillstånd inom vården.

Där läkare tvingas till svåra val, och skickar hem patienter på grund av att alla sängar redan är upptagna av ännu sjukare patienter. Något som är dyrt för samhället och orsakar stort lidande. Det leder också till en ohållbar situation för läkarna, sjukskrivningarna skjuter i höjden med ännu färre vårdplatser som resultat.

Ett väldigt viktigt och högaktuellt ämne som vi på AHA Produktion gärna är med och lyfter!

Tack till Sveriges läkarförbund!

 

 

Kontakta oss

Liknande projekt

Andra tjänster