play

Framtidens gruva (LKAB)

Hållbar gruvdrift för LKAB

LKAB har initierat ett industriellt utvecklingsprojekt tillsammans med ABB, Epiroc, Combitech och Volvokoncernen med målet att sätta en ny världsstandard för hållbar gruvdrift på stora djup. 

Företagen efterfrågade en film som presenterar samarbetet på ett visionärt, ”techy” och futuristiskt sätt. Syftet med filmen var/är att skapa wow-känsla och kännedom om initiativet och berätta om projektets enorma möjligheter. Filmen gjordes på uppdrag av LKAB, men där även övriga företag, ABB, Epiroc, Combitech och Volvokoncernen, var inblandade i beställningen.

Detta uppdrag blev vi ombedda att producera strax före jul 2018. Filmen levererades i mars 2019. AHA Produktion står för totalproduktion.

Futuristiska animationer

Den stora utmaningen i detta projekt var att illustrera en framtid där lösningarna ännu inte är på plats. Vår idé blev att kombinera futuristiska animationer i kombination med verkliga miljöer.

Tätt samarbete

Vi har arbetat tätt med LKAB i flera år, bland annat i filmer för att berätta om den stora samhällsomvandling som pågår i Kiruna och Malmfältet. Vi har även producerat en film om LKAB:s dotterbolag och under 2019 lämnade vi bolagets officiella koncernfilm.

Kontakta oss

Liknande projekt

Andra tjänster