play

LKAB – Ska gruvan finnas måste vi flytta

Hur är det att se sitt hem sedan 37 år tillbaka rivas? Hyresgästen Karl-Johan Mäki berättar om dagen när huset skulle rivas: “det var som att gå till en begravning”. Men även om framtidstron – det är ju ett måste om gruvan ska finnas kvar.

I en rad filmer berättar vi om den unika samhällsomvandlingen i Kiruna och Malmberget. Där pågår nu en stadsflytt, där LKAB och samhället arbetar tillsammans för att gruvbrytningen – och livet i området – ska kunna fortsätta.

Liknande projekt

Om oss

AHA Produktion är ett produktionsbolag i Stockholm. Vi är journalister och filmproducenter med inriktning mot samhällskommunikation och komplexa frågor, som kräver djupare förståelse och smarta val av berättarteknik. I tio år har vi hjälpt Sveriges största företag och samhällsaktörer att berätta med film och animerad film. Hur kan vi hjälpa dig?

arrow
Warning: Use of undefined constant cookiedialog - assumed 'cookiedialog' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/18/3000918/ahaproduktion.se/public_html/wp-content/themes/aha/footer.php on line 52