play

Här får familjen ett nytt hus

Kiruna och Malmberget är mitt uppe i den unika stadsflytten. Den är nödvändig för att malmbrytningen i gruvan ska kunna fortsätta – för utan gruva finns inte förutsättningar för livet där.

I den här filmen träffar vi Johan och Jessica som valt ett nytt ersättningshus vid foten av lågfjället Dundret. Här byggs omkring 1 000 nya bostäder.

Vi har genom året gjort en mängd filmer för LKAB och specifikt kring samhällsomvandlingen. Se fler relaterade filmer nedan.

Liknande projekt

Om oss

AHA Produktion är ett produktionsbolag i Stockholm. Vi är journalister och filmproducenter med inriktning mot samhällskommunikation och komplexa frågor, som kräver djupare förståelse och smarta val av berättarteknik. I tio år har vi hjälpt Sveriges största företag och samhällsaktörer att berätta med film och animerad film. Hur kan vi hjälpa dig?

arrow
Warning: Use of undefined constant cookiedialog - assumed 'cookiedialog' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/18/3000918/ahaproduktion.se/public_html/wp-content/themes/aha/footer.php on line 52