play

– Känslan med flytten är spännande

Samhällsomvandlingen i Malmfälten kommer påverka många människors liv. Lisen och Magnus lägenhet blir inlöst av LKAB och de vet inte var de kommer att bo om några år. Men de vet att Kiruna är deras framtid.

I sex filmer dokumenterade vi berättelser om människorna som berörs av flytten som LKAB genomför för att kunna fortsätta bryta järnmalm. Här är en av dem.

Se fler relaterade filmprojekt nedan.

Jonathan och Anna i Kiruna för att spela in filmer om samhällsomvandlingen. Vi åker ofta upp från Stockholm under en vecka och samlar material. Tidspressat, utmanande och väldigt roligt jobb!

Liknande projekt

Om oss

AHA Produktion är ett produktionsbolag i Stockholm. Vi är journalister och filmproducenter med inriktning mot samhällskommunikation och komplexa frågor, som kräver djupare förståelse och smarta val av berättarteknik. I tio år har vi hjälpt Sveriges största företag och samhällsaktörer att berätta med film och animerad film. Hur kan vi hjälpa dig?

arrow
Warning: Use of undefined constant cookiedialog - assumed 'cookiedialog' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/18/3000918/ahaproduktion.se/public_html/wp-content/themes/aha/footer.php on line 52