play

Miniserie: Vårdens hjältar berättar (Kommunal)

Kampanj i sociala medier

En av fackförbundet Kommunals hjärtefrågor är att införa legitimation för undersköterskor. Det skulle enligt förbundet höja patientsäkerheten, statusen för yrket och förbättra samarbetet på avdelningarna. Alla nordiska länder förutom Sverige har en reglering av yrket undersköterskor, bland annat Danmark.

“Miniserie”

Vi fick uppdrag att ta fram koncept och producera tre filmer, en ”miniserie”, där danska undersköterskor berättar om hur ”autorisation” påverkat dem och samhället. Filmerna skulle visas i sociala medier, i nyhetsbrev och på Kommunals webbsida.

Film 2: Legitimation för undersköterskor höjer patientsäkerheten

Film 3: Legitimation för undersköterskor ger tydligare yrkesroller

Enfärgad bakgrund

Konceptet vi tog fram innebar att filma undersköterskorna i arbetskläder mot en enfärgad bakgrund. Kulörerna är tagna från Kommunals grafiska profil. I filmerna korsklipps autentiska svar från undersköterskorna.

Kommunal är en återkommande uppdragsgivare hos oss sedan 2011. Tack Kommunal för förnyat förtroende!

Läs mer om kampanjen hos Kommunal

Liknande projekt

Om oss

AHA Produktion är ett produktionsbolag i Stockholm. Vi är journalister och filmproducenter med inriktning mot samhällskommunikation och komplexa frågor, som kräver djupare förståelse och smarta val av berättarteknik. I tio år har vi hjälpt Sveriges största företag och samhällsaktörer att berätta med film och animerad film. Hur kan vi hjälpa dig?

arrow
Warning: Use of undefined constant cookiedialog - assumed 'cookiedialog' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/18/3000918/ahaproduktion.se/public_html/wp-content/themes/aha/footer.php on line 52