play

Projekt rädda fjällräven (Naturvårdsverket)

De ska rädda fjällräven

I slutet av 1800-talet bedrevs hård jakt på fjällräven i Sverige. I dag är den en av våra mest hotade däggdjursarter.

Inom projektet Grön infrastruktur för Naturvårdsverket har vi producerat ett reportage från Flatruvet i Härjedalen, där vi träffat några eldsjälar som med gemensamma krafter arbetar för att bevara fjällräven. Projektet kallas Felles fjällräv.

Bevarandet sker bland annat med foderautomater på platser där fjällräven rör sig. Bärande framgångsfaktorer inom projektet har även varit kommunikation, förvaltning och forskning. Målet är att populationen ska växa sig stark, sprida sig till nya områden och leva vidare av egen kraft.

I filmen möter vi projektledaren Mats Ericson, Felles fjällräv, naturbevakaren Lars Liljemark på Länsstyrelsen Jämtland samt Malin König på Länsstyrelsen Västerbotten.

Tack till alla inblandade!

Se nedan för fler filmer inom projektet.

 

Liknande projekt

Om oss

AHA Produktion är ett produktionsbolag i Stockholm. Vi är journalister och filmproducenter med inriktning mot samhällskommunikation och komplexa frågor, som kräver djupare förståelse och smarta val av berättarteknik. I tio år har vi hjälpt Sveriges största företag och samhällsaktörer att berätta med film och animerad film. Hur kan vi hjälpa dig?

arrow
Warning: Use of undefined constant cookiedialog - assumed 'cookiedialog' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/18/3000918/ahaproduktion.se/public_html/wp-content/themes/aha/footer.php on line 52