play

En levande stad (BIL Sweden)

De får vardagen att fungera

Har du funderat på hur staden skulle se ut utan transporter?

Överfyllda soprum och tomma varor på hyllorna.

I den här filmen träffar vi hjältarna som får vår vardag att gå ihop.

Vi fick uppdraget att producera en film om vikten av vardagstransporter för BIL Sweden, Sveriges åkeriföretag och Transportföretagen. Idén var att lyfta fram den levande staden ur många olika perspektiv, för att visa upp bredden av tjänster och människor som har behov av fungerande vardagstransporter. För det visar sig, att vardagstransporterna behöver vi alla! Och det är många som hjälper till att få vardagen att fungera.

– Jag hämtar tolv ton hushållssopor varje dag – och det är bara vår bil, säger yrkeschauffören Bobby.

Vi träffar även en familj som berättar om hur deras liv skulle påverkas om transporterna togs bort.

AHA Produktion står för idé och produktion – från ax till limpa.

Vi producerade även en kortversion/teaser till sociala medier, där fokus låg på känsla och förstärkande texter i bilden (se nedan). Vi rekommenderar alltid våra uppdragsgivare att ta fram en kortversion av materialet! I efterhand visar det sig ofta att det är just den filmen som används mest.

Tack till Bil Sweden, Sveriges Åkeriföretag och Transportföretagen.

 

Liknande projekt

Om oss

AHA Produktion är ett produktionsbolag i Stockholm. Vi är journalister och filmproducenter med inriktning mot samhällskommunikation och komplexa frågor, som kräver djupare förståelse och smarta val av berättarteknik. I tio år har vi hjälpt Sveriges största företag och samhällsaktörer att berätta med film och animerad film. Hur kan vi hjälpa dig?

arrow
Warning: Use of undefined constant cookiedialog - assumed 'cookiedialog' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/18/3000918/ahaproduktion.se/public_html/wp-content/themes/aha/footer.php on line 52