Nytt ramavtal med Tillväxtverket

AHA Produktion och Tillväxtverket har tecknat ett avtal kring filmproduktion. Avtalet gäller i ett år med chans till förlängning i upp till fyra år.

– Det ska bli fantastiskt roligt att lära känna Tillväxtverket och hjälpa myndigheten i sitt viktiga uppdrag, säger Hanna Blanksvärd, kund- och marknadsansvarig på AHA Produktion.

Tillväxtverket arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Med kunskap, nätverk och finansiering stärker de företag och regioner och skapar förutsättningar för dem att möta framtidens utmaningar. Just nu arbetar Tillväxtverket intensivt med att hantera stöd för korttidsarbete som hjälper de företag som drabbats av coronapandemin.

Tillväxtverket la i upphandlingens kravspecifikation stor vikt vid kostnadseffektivitet, att leverantören var kreativ och kunde göra filmer med tydliga budskap, lyhördhet för beställarens behov och ha god samarbetsförmåga. Att arbeta normkritiskt och kunna göra tillgänglighetsanpassningar av filmproduktion, till exempel syntolkningsspår, var viktigt.

Filmerna kommer i huvudsak bestå av reportage, informationsfilmer och explainerfilmer.

– Vi har redan fått en väldigt fin start med Tillväxtverket och ser fram emot att börja producera film som visar hur myndigheten hjälper företag att vilja och våga växa, säger Hanna Blanksvärd.

AHA Produktion har sedan tidigare ramavtal med Länsstyrelsen Stockholm, Karolinska Institutet, Skogsstyrelsen, Centrala studiestödsnämnden (CSN), Universitets- och högskolerådet (UHR) samt Socialstyrelsen.

Fler nyheter