Animerad film

Är du ute efter en animerad film, explainer video eller rörlig infografik? Då har du kommit rätt. AHA Produktion i Stockholm är ett komplett bolag inom rörlig grafik och animation.

Vad är animerad film?

Animerad film och infografikfilm är bra verktyg att arbeta med för att förklara något, till exempel en process eller ett problem och en lösning – pedagogiskt och på kort tid. Det brukar kallas för explainervideo, eller förenklat, explainer.

Animation är också en effektiv teknik för att presentera en tjänst, en service eller visa hur en organisation ser ut. Det är dessutom väldigt praktiskt när något är svårt att illustrera genom verkliga bilder, till exempel om motivet är otillgängligt eller om inspelningen blir väldig dyr. Animerad film är kostnadseffektivt och det är relativt enkelt att uppdatera en animerad film, vilket ger den en lång livslängd.

Vad kostar animerad film?

Att producera animerad film tar olika lång tid beroende på teknik, stil, tempo och längd – och därför blir svaret det lite tråkiga ”det beror på”. Generellt ligger priset för en animerad film hos oss på cirka 70 000-80 000 SEK exkl moms. Produktionstiden blir mindre om det finns ett grafiskt manér eller koncept att utgå ifrån, till exempel om man tagit fram en film tidigare och den nya filmen ska ha samma uttryck.

Vi brukar som standard rekommendera en filmlängd på 45 sek-2 min beroende på budskap, mål, syfte, målgrupp och tänkt distributionsplattform. Tumregeln gällande filmen ska vara så effektiv som möjligt i sitt berättande.

Hör av dig till oss! Vår animationsstudio ligger i Stockholm, men vi jobbar med uppdragsgivare runt om i hela Sverige. Välkommen!

Kontakta oss

Projekt inom Animerad film

Vad säger våra kunder om oss?

Mycket nöjd med de filmer ni producerat till oss! Ni är proffsiga, lyhörda och ni levererar alltid en hög kvalitet! Det har dessutom varit roligt att samarbeta med er!

Elice Madelene Bergsten Naturvårdsverket

Jag har samarbetat med AHA Produktion i flera filmprojekt - ett rent nöje! Mycket professionella medarbetare, otrolig flexibilitet och tillmötesgående, kloka rekommendationer, fantastisk kommunikation och tillgänglighet, och sist men inte minst - fantastiska slutprodukter. Jag rekommenderar AHA till alla som villa ha god kvalitet, kreativitet och professionalism!

Asya Ryazantseva Universitets- och högskolerådet, UHR

Arbetat löpande med AHA i snart ett år med flera olika projekt. Jag imponeras ständigt av deras proffsiga sätt att ta idé till färdig film, slutresultatet blir alltid bättre än vad jag vågat hoppas på. Och trevliga är de också! Varmaste rekommendationer :)

Malin Johansson Vision

Jag gillar att jobba med AHA. De är snabba, roliga att jobba med och resultatet blir alltid suberbra. Jag kan varmt rekommendera AHA!

Sara Öhman Kommunal

Profesjonelle, pålitelige, kreative og hyggelige! Vi i If samarbeider med AHA på en rekke større og mindre produksjoner, og det blir alltid svært gode resultater. Vi blir stadig imponerte! Kan anbefale den dyktige gjengen i AHA på det varmeste!

Gunhild Gjølstad If

Andra tjänster