Utbildningsfilm

Om du ska utbilda är film ett mycket bra verktyg. Med film har du möjlighet att visa sådant som kan vara svårt att förklara med en text. Med film har du till och med möjlighet att göra din utbildning underhållande.

Ska inspirera

I dag är en stor del av våra produktioner utbildningsfilmer. Syftet är ofta att öka kunskap och inspirera till att ändra någon typ av beteende. En utbildningsfilm kan utformas med intervjuer där sakkunniga berättar hur någonting fungerar. Fokus i filmen kan även vara att visa hur ett moment praktiskt ska genomföras.

Att utbilda lagom

Utbildningsfilmens form är viktig och du behöver ta stor hänsyn till din målgrupp. Om din målgrupp är dina medarbetare kan du vara mer detaljerad och informativ jämfört med till exempel en bred allmänhet i sociala medier. Där behöver du locka målgruppen att titta genom att uttrycka dig rappt och kanske använda humoristiska inslag. Väg alltid vad du vill berätta mot vad din målgrupp är intresserad av.

Lägg inte allt i filmen

Film är guld värt i utbildningssammanhang. Men – film och video blir som bäst när du kompletterar med djuplodande faktatexter och interaktiva övningar i exempelvis en utbildningsplattform.

Låt oss hjälpa er när det är dags att ta fram utbildningsfilm. Välkommen! Vår studio ligger i Stockholm men vi producerar film i hela Sverige.

Kontakta oss

Projekt inom Utbildningsfilm

Vad säger våra kunder om oss?

Mycket nöjd med de filmer ni producerat till oss! Ni är proffsiga, lyhörda och ni levererar alltid en hög kvalitet! Det har dessutom varit roligt att samarbeta med er!

Elice Madelene Bergsten Naturvårdsverket

Profesjonelle, pålitelige, kreative og hyggelige! Vi i If samarbeider med AHA på en rekke større og mindre produksjoner, og det blir alltid svært gode resultater. Vi blir stadig imponerte! Kan anbefale den dyktige gjengen i AHA på det varmeste!

Gunhild Gjølstad If

Arbetat löpande med AHA i snart ett år med flera olika projekt. Jag imponeras ständigt av deras proffsiga sätt att ta idé till färdig film, slutresultatet blir alltid bättre än vad jag vågat hoppas på. Och trevliga är de också! Varmaste rekommendationer :)

Malin Johansson Vision

Jag gillar att jobba med AHA. De är snabba, roliga att jobba med och resultatet blir alltid suberbra. Jag kan varmt rekommendera AHA!

Sara Öhman Kommunal

Jag har samarbetat med AHA Produktion i flera filmprojekt - ett rent nöje! Mycket professionella medarbetare, otrolig flexibilitet och tillmötesgående, kloka rekommendationer, fantastisk kommunikation och tillgänglighet, och sist men inte minst - fantastiska slutprodukter. Jag rekommenderar AHA till alla som villa ha god kvalitet, kreativitet och professionalism!

Asya Ryazantseva Universitets- och högskolerådet, UHR

Andra tjänster