Filmproduktion

AHA Produktion är ett komplett filmproduktionsbolag inom filmproduktion och videoproduktion i Stockholm. Vi hjälper dig att kommunicera med rörlig content – från idé till färdig film eller video.

Därför film och video

En av filmens stora styrkor är att inge ett personligt och trovärdigt intryck. Film och video har även en unik genomslagskraft när det gäller att skapa kännedom, driva opinion eller arbeta med emotionella värden, till exempel för att bygga varumärke, presentera ditt företag eller locka talanger att söka sig till din arbetsplats. Genom film- och videoproduktion kan du kommunicera till många samtidigt.

Våra producenter

Våra producenter är utbildade och rutinerade journalister och filmproducenter som använder verktyg från den redaktionella miljön. Vi hjälper dig att vässa ditt budskap för att sedan kommunicera det på ett konkret och begripligt sätt.

Medieplan och distribution

När vi planerar en filmproduktion tillsammans med dig, tänker vi alltid på hur vi utvinna mycket från materialet, genom att producera olika versioner. Vi är även vana vid att översätta film till många olika språk, producera undertexter och syntolkade versioner av din film.

Video- och filmproduktion i Stockholm

Vi utgår från Stockholm men producerar film och video från hela Sverige – även för en global marknad. Välkommen till oss!

Kontakta oss

Projekt inom Filmproduktion

Vad säger våra kunder om oss?

Arbetat löpande med AHA i snart ett år med flera olika projekt. Jag imponeras ständigt av deras proffsiga sätt att ta idé till färdig film, slutresultatet blir alltid bättre än vad jag vågat hoppas på. Och trevliga är de också! Varmaste rekommendationer :)

Malin Johansson Vision

Mycket nöjd med de filmer ni producerat till oss! Ni är proffsiga, lyhörda och ni levererar alltid en hög kvalitet! Det har dessutom varit roligt att samarbeta med er!

Elice Madelene Bergsten Naturvårdsverket

Jag gillar att jobba med AHA. De är snabba, roliga att jobba med och resultatet blir alltid suberbra. Jag kan varmt rekommendera AHA!

Sara Öhman Kommunal

Jag har samarbetat med AHA Produktion i flera filmprojekt - ett rent nöje! Mycket professionella medarbetare, otrolig flexibilitet och tillmötesgående, kloka rekommendationer, fantastisk kommunikation och tillgänglighet, och sist men inte minst - fantastiska slutprodukter. Jag rekommenderar AHA till alla som villa ha god kvalitet, kreativitet och professionalism!

Asya Ryazantseva Universitets- och högskolerådet, UHR

Profesjonelle, pålitelige, kreative og hyggelige! Vi i If samarbeider med AHA på en rekke større og mindre produksjoner, og det blir alltid svært gode resultater. Vi blir stadig imponerte! Kan anbefale den dyktige gjengen i AHA på det varmeste!

Gunhild Gjølstad If

Andra tjänster

Vanliga Frågor

Vad kostar en filmproduktion?

För att beräkna en filmproduktion behöver du känna till hur filmen ska produceras och med vilka resurser. Börja med att fastställa filmtyp och manér, vilka kompetenser som krävs och filmproduktionens omfattning, som antal inspelningsdagar, vilken typ av personal filmteamet ska bestå av och om filmen ska innehålla grafik, skådepelare och statister m m.

Producerar ni bara film i Stockholm?

Vi har vårt kontor och redigeringsstudio i centrala Stockholm, men utför inspelningar runt om i hela Sverige och även utomlands. Våra filmteam är ofta på resande fot, men om det är möjligt, tidsmässigt och praktiskt, använder vi även pålitliga frilansresurser för vissa typer av uppdrag.

Vad behöver vi bidra med till filmproduktionen?

Du behöver göra en filmbrief, det vill säga en kortfattad beskrivning av filmens syfte, mål, målgrupp, tidsplan och budget. Du behöver också göra en beskrivning av vad filmen ska innehålla för information eller fakta. En A4-sida brukar vara tillräcklig. Vi har en briefmall som du kan fylla i och vi tar också gärna ett briefmöte för att reda ut eventuella frågetecken.