play

Utbildningsfilm psykisk ohälsa (Polisen)

Hur bemöter man psykisk ohälsa?

Poliserna har fått anrop om bråk i en bostad. Hur ska de agera?

För Polisen har vi producerat ett flertal filmer som utbildar inom psykisk ohälsa och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ett viktigt och prioriterat regeringsuppdrag.

Som polisanställd ställs man ofta inför svåra situationer i det dagliga arbetet. Det kan vara i receptionen på en polisstation, ute i fält eller som ungdomsutredare. För att kompetensutveckla sin personal ville Polismyndigheten ta fram filmer till sin interna e-utbildning. Behovet var filmer som visar scenarier, exempel från verkligheten, i syfte att fungera som diskussionsunderlag och tankeväckare.

I projektet har vi arbetat med skådespelare för att illustrera personer med psykisk ohälsa, men de polisanställda spelas av verkliga poliser. En otroligt imponerande insats av alla inblandade. Att berätta i bild om psykisk ohälsa är en dramaturgiskt svår uppgift och vi behövde göra mycket research och se till att manus blev trovärdigt och korrekt, samt lägga ner mycket tid för att hitta rätt skådespelare och få till rätt tonalitet i regin. Genom hela produktionen har vi haft ett nära samarbete med Polisens kursledare, psykologer och beteendevetare för att filmerna skulle bli så autentiska och relevanta som möjligt.

I trailern längst upp på sidan har vi blandat klipp från tre filmer med målgrupperna receptionister, yttre befäl samt ungdomsutredare.

Filmerna spelades in under tre heldagar och fotografiet nedan visar ”behind-the-scenes” en av inspelningsdagarna. Scenen handlar om fritidspersonal på en skola som ringt om en man med hotfullt beteende.

Makeupartisten ser till att ”såren” på mannens armar är så verklighetstrogna som möjligt.

Här förbereder vi inför en scen som handlar om ett lägenhetsbråk.

Caset vi spelar in nedan handlar om en psykiskt sjuk man som beter sig oroväckande i sitt garage, och där hans fru ringt polisen.

Hela inspelningsteamet samlade ihop sig efter en lång men produktiv dag.

AHA Produktion står för totalleverans.

Vi vill tacka både Polismyndigheten och kommunikationsbyrån Sinfo Yra för förtroendet, och hoppas filmerna ska vara en stor hjälp i arbetet med psykisk ohälsa framöver.

Kontakta oss

Liknande projekt

Andra tjänster