play

Employer branding för myndighet

Ett engagemang som förenar

SBU är en myndighet med ett brett spektrum av kompetenser.

Så hur berättar vi om vad som förenar dem som jobbar där?

Svaret blev: samhällsengagemang!

SBU, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, är en myndighet vi har arbetat med i många år, framför allt i samband med deras rapporter där vi producerat reportagefilmer för att lyfta viktiga resultat och slutsatser. SBU är en ganska anonym myndighet trots att de ofta figurerar i media med sina utvärderingar av metoder och insatser inom sjukvård, socialtjänst och inom området funktionshinder.

Den här gången behövde SBU hjälp att ta fram en film som riktar sig mot nya potentiella medarbetare – en employer branding-film! Myndigheten behövde rekrytera, men också tydliggöra sitt uppdrag och varför det är en bra arbetsplats att söka sig till. Hur resonerar de som jobbar där i dag? Vad är bäst – och vad förenar dem?

Personligt men inte privat

I förarbetet konstaterades att vi behövde arbeta med en professionell och ganska saklig ton. Vi som filmskapare letar ju alltid efter något personligt att hänga upp storyn på..! Så hur får vi fram en personlig känsla utan att det blir för privat? Det personliga är ju det vi människor är intresserade av – andra människor!

Den röda tråden i filmen blev samhällsengagemanget som förenar medarbetarna på SBU. Men också att de är pålästa, och att det är viktigt att vara noggrann!

Visar medarbetarna utanför kontoret

Filmen bygger på autentiska intervjuer med medarbetare som SBU själva valde att lyfta fram. Vi föreslog kostnadseffektiva sätt att visa på deras olikheter och för att filma utanför kontorsmiljö, men ändå i anslutning till arbetsplatsen.

Slutresultatet – ja, bedöm det själva i toppen av sidan. SBU blev mycket nöjda och tackade genom att skicka över lite kommentarer de fått av andra:

– Kanon. Där vill man ju jobba! 

– Snyggt!

– Vilken jättebra film om SBU! Kul att se!

– Proffsigt!

Tack SBU för uppdraget!

 

Kontakta oss

Liknande projekt

Andra tjänster