Film för e-learning

Genom att använda film i din e-learning använder du mikrolärande, där användaren kan lära sig mycket på bara en eller två minuter. Genom animationer eller korta intervjuer kan du berätta, förklara och konkretisera utbildningens innehåll på ett pedagogiskt och underhållande sätt.

Film och video används med fördel som element i olika lärande plattformar – e-learning. Det kan vara en introduktionsfilm som presenterar materialet på ett inspirerande sätt. Det kan också vara korta avsnitt som du fördelar på plattformens olika sidor för att göra varje moment av din e-learning konkret, intressant och pedagogisk.

Vi brukar rekommendera ett väl avvägt innehåll i din e-learning, där film är en av flera viktiga komponenter. Använd film för att visa goda exempel, illustrera ett flöde eller inspirera på något sätt. Vill du att man ska kunna välja vägar i filmen kan du bygga in interaktivitet i video, och använda så kallad gamification, där man kan ta olika beslut och få en känsla av att vara med i ett spel snarare än att vara en passiv mottagare.

På AHA Produktion är vi er partner när ni behöver film och video. Vi har även samarbetspartners som kan hjälpa er med själva e-learningplattformen.

Vår studio ligger i Stockholm men vi hjälper uppdragsgivare över hela landet.

Kontakta oss

Projekt inom Film för e-learning

Vad säger våra kunder om oss?

Profesjonelle, pålitelige, kreative og hyggelige! Vi i If samarbeider med AHA på en rekke større og mindre produksjoner, og det blir alltid svært gode resultater. Vi blir stadig imponerte! Kan anbefale den dyktige gjengen i AHA på det varmeste!

Gunhild Gjølstad If

Jag har samarbetat med AHA Produktion i flera filmprojekt - ett rent nöje! Mycket professionella medarbetare, otrolig flexibilitet och tillmötesgående, kloka rekommendationer, fantastisk kommunikation och tillgänglighet, och sist men inte minst - fantastiska slutprodukter. Jag rekommenderar AHA till alla som villa ha god kvalitet, kreativitet och professionalism!

Asya Ryazantseva Universitets- och högskolerådet, UHR

Arbetat löpande med AHA i snart ett år med flera olika projekt. Jag imponeras ständigt av deras proffsiga sätt att ta idé till färdig film, slutresultatet blir alltid bättre än vad jag vågat hoppas på. Och trevliga är de också! Varmaste rekommendationer :)

Malin Johansson Vision

Mycket nöjd med de filmer ni producerat till oss! Ni är proffsiga, lyhörda och ni levererar alltid en hög kvalitet! Det har dessutom varit roligt att samarbeta med er!

Elice Madelene Bergsten Naturvårdsverket

Jag gillar att jobba med AHA. De är snabba, roliga att jobba med och resultatet blir alltid suberbra. Jag kan varmt rekommendera AHA!

Sara Öhman Kommunal

Andra tjänster

Vanliga Frågor

Vad innebär e-learning?

E-learning är en typ av digitalt lärande, till exempel en webbaserad kurs eller utbildning. Även film kan användas inom e-learning, antingen som innehåll i en lärplattform eller helt fristående. Interaktiv film är ett sätt att skapa pedagogiskt och praktiskt lärande.

Varför ska man integrera film i sin e-learning?

Film är ett effektivt sätt att på kort tid berätta, förklara och exemplifiera problem, lösningar och metoder. Med film blir en webbkurs mer underhållande och enkel att ta till sig. Film kan användas för att introducera till webbkursen eller visa på exempel och fördjupning. Både filmad film i form av intervjuer eller reportage och animerad film fungerar bra i en e-learning.