Social video

I dag är social video är mer än bara hygienfaktor – det är sprängkraft när det gäller digital marknadsföring. Visste du till exempel att social video delas 1 200 procent oftare jämfört med text och bild i kombination?

Vad är social video?

Social video låter som en video som är publicerad i sociala medier. Men att lägga upp en film eller video på Facebook eller Instagram gör inte filmen automatiskt intressant för din målgrupp.

För att en video ska vara social i begreppets rätta bemärkelse ska den vara delbar. Videon måste snabbt fånga målgruppens uppmärksamhet och den måste även bjuda på tittarna på någonting. Det kan vara kunskap, storytelling, underhållning eller någonting som får den som ser filmen att reagera och vilja föra sin upplevelse vidare. Satsa på hög kvalitet i din innehållsproduktion.

För att lyckas med en social video behöver du också tänka på vilka bildformat som fungerar bäst i de olika kanalerna. Eftersom merparten av din målgrupp kommer se filmen i sin mobiltelefon bör du producera filmen på ett sätt så den utnyttjar hela skärmens yta.

Satsa även på att bygga upp ett grundmaterial som du kan använda för att göra många olika videoklipp anpassade till dina olika kanaler.

Glöm inte att ta fram en distributionsstrategi och att avsätta en viss del av din budget för köpt annonsutrymme. Det är avgörande för att dina videor över huvud taget ska synas i målgruppens flöde.

Välkommen till AHA Produktion i Stockholm.

Kontakta oss

Projekt inom Social video

Vad säger våra kunder om oss?

Arbetat löpande med AHA i snart ett år med flera olika projekt. Jag imponeras ständigt av deras proffsiga sätt att ta idé till färdig film, slutresultatet blir alltid bättre än vad jag vågat hoppas på. Och trevliga är de också! Varmaste rekommendationer :)

Malin Johansson Vision

Jag gillar att jobba med AHA. De är snabba, roliga att jobba med och resultatet blir alltid suberbra. Jag kan varmt rekommendera AHA!

Sara Öhman Kommunal

Jag har samarbetat med AHA Produktion i flera filmprojekt - ett rent nöje! Mycket professionella medarbetare, otrolig flexibilitet och tillmötesgående, kloka rekommendationer, fantastisk kommunikation och tillgänglighet, och sist men inte minst - fantastiska slutprodukter. Jag rekommenderar AHA till alla som villa ha god kvalitet, kreativitet och professionalism!

Asya Ryazantseva Universitets- och högskolerådet, UHR

Mycket nöjd med de filmer ni producerat till oss! Ni är proffsiga, lyhörda och ni levererar alltid en hög kvalitet! Det har dessutom varit roligt att samarbeta med er!

Elice Madelene Bergsten Naturvårdsverket

Profesjonelle, pålitelige, kreative og hyggelige! Vi i If samarbeider med AHA på en rekke større og mindre produksjoner, og det blir alltid svært gode resultater. Vi blir stadig imponerte! Kan anbefale den dyktige gjengen i AHA på det varmeste!

Gunhild Gjølstad If

Andra tjänster