play

Kampanjfilmer för CSN

Gå din egen väg

Kanske har du inte börjat tänka på framtiden. Kanske har du redan bestämt allt i minsta detalj. Kanske vill du aldrig mer öppna en lärobok. Och vill du börja plugga – i morgon, nästa år eller när du är 35 – då finns vi här. Det är budskapet från CSN i en rad kampanjfilmer riktad mot studieovana.

CSN:s kampanj Gå din egen väg riktar sig till ungdomar på gymnasiet och senare delen av högstadiet, i synnerhet de som kommer från studieovana hem. Syftet är att informera om studiestödet och inspirera fler att våga studera vidare efter gymnasiet.

Vi på AHA Produktion fick uppdraget att producera filmer till kampanjsajten och till sociala medier. Den kreativa idén gick ut på att möta fem personer som målgruppen kan relatera till, som berättar om sina tankar kring utbildning, studieekonomi, jobb och drömmar.

Vi tog fram en huvudsaklig visionsfilm där vi korsklipper citat från de medverkande. Vi har även producerat fem fördjupande filmer (casefilmer) där vi får träffa var och en. Filmerna togs även fram i olika formatanpassade kortversioner för sociala medier samt syntolkningar. I leveransen ingick även stillbilder.

Kortversion:

 

Casefilmer

Abdul: ”Stabilitet får man genom utbildning.”

Mirabel: ”Man måste tro på sig själv, och våga.”

Jeppe: ”Min studieväg har varit krokig.”

Gabriella: ”Jag vill att världen ska bli en bättre plats.”

Sanna: ”Det jag betalar tillbaka på studielånet känns så lite nu när jag har en lön.”

Kontakta oss

Liknande projekt

Andra tjänster