Reklamfilm för Instagram

Instagram är en av världens största sociala plattformar. För att nå din målgrupp på Instagram kan du arbeta med film och video på en mängd olika sätt. Vi på AHA Produktion hjälper dig producera och anpassa film och video till olika sociala plattformar.

På Instagram första du ska tänka på är att din film eller video, precis som i andra sociala kanaler, ska var just social och delbar – det vill säga ge din tittare något som den är intresserad av. Filmen måste blixtsnabbt fånga tittarens intresse – du har ungefär tre sekunder på dig innan den scrollar vidare. Tänk på att många ser på video utan ljud. Därför är det viktigt att budskapet framkommer ljudlöst, till exempel med stöd av textgrafik eller undertexter.

Videoinlägg

Ett videoinlägg publicerar du i ditt flöde precis som du publicerar en bild. Addera en text och hashtaggar. Enligt Hubspot är de videor som får mest kommentarer 26 sekunder långa. Rekommendationen ligger därför på ungefär 20-30 sekunder för vanliga inlägg. Tänk på att skapa en snygg omslagsbild för din video då den kommer synas på din profilsida.

Videostories

Videostories har en livslängd på 24 timmar och ger stor kreativ frihet. Testa dig fram med texter, omröstningar, frågor och omnämningar. Din videostory får vara max 15 sekunder.

Bildformat på Instagram

Eftersom de flesta ser videor på Instagram bör du anpassa bildstorleken. Det klassiska bildformatet är kvadratiskt (1:1) men du kan även publicera din video i stående format (4:5) och det traditionella formatet (16:9).

Tänk kostnadseffektivt

Bygg upp en bildbank av stillbilder eller video som ger möjlighet att ta fram en mängd filmer till olika kanaler med varierande budskap. Vi på AHA Produktion hjälper dig ta fram en strategisk plan för visuellt tilltalande videokommunikation med högkvalitativt innehåll i sociala medier.

Välkommen till AHA Produktion! Vårt kontor ligger i Stockholm men våra uppdragsgivare finns över hela Sverige.

Kontakta oss

Projekt inom Reklamfilm för Instagram

Jag gillar att jobba med AHA. De är snabba, roliga att jobba med och resultatet blir alltid suberbra. Jag kan varmt rekommendera AHA!

Sara Öhman Kommunal

Arbetat löpande med AHA i snart ett år med flera olika projekt. Jag imponeras ständigt av deras proffsiga sätt att ta idé till färdig film, slutresultatet blir alltid bättre än vad jag vågat hoppas på. Och trevliga är de också! Varmaste rekommendationer :)

Malin Johansson Vision

Mycket nöjd med de filmer ni producerat till oss! Ni är proffsiga, lyhörda och ni levererar alltid en hög kvalitet! Det har dessutom varit roligt att samarbeta med er!

Elice Madelene Bergsten Naturvårdsverket

Profesjonelle, pålitelige, kreative og hyggelige! Vi i If samarbeider med AHA på en rekke større og mindre produksjoner, og det blir alltid svært gode resultater. Vi blir stadig imponerte! Kan anbefale den dyktige gjengen i AHA på det varmeste!

Gunhild Gjølstad If

Jag har samarbetat med AHA Produktion i flera filmprojekt - ett rent nöje! Mycket professionella medarbetare, otrolig flexibilitet och tillmötesgående, kloka rekommendationer, fantastisk kommunikation och tillgänglighet, och sist men inte minst - fantastiska slutprodukter. Jag rekommenderar AHA till alla som villa ha god kvalitet, kreativitet och professionalism!

Asya Ryazantseva Universitets- och högskolerådet, UHR